Wie zijn we?

Fine-tuned werd begin 2014 in Sint-Niklaas opgericht onder impuls van dirigente Sofie Bauwens.

Een dozijn enthousiaste zangers met diverse muzikale achtergrond vanuit studies, werk of andere koren, ambiëren samen afwisselende, boeiende, eenvoudigweg leuke en mooie muzikale projecten.

Wat ons bindt is het plezier van samen musiceren, tijdens repetities, uitvoeringen of gewoon als we even samen zijn. In onze kleine bezetting streven we naar mooi op elkaar afgestemde stemmen die samen een fijne koorklank vormen.

In augustus 2014 brachten we tijdens ons eerste aperitiefconcert ‘Feeling Good’ een programma met lichtere popnummers van de jaren ‘50 tot vandaag. In december 2014 namen we op uitnodiging deel aan het Korenfestival ‘Koren zonder kaf’ in het Nederlandse Axel, met een sfeervol en intiem repertoire van hedendaagse Scandinavische en Noord-Amerikaanse componisten.

Tussendoor verwarmden we winkelaars in een winterse Stationsstraat in Sint-Niklaas en luisterden we feestjes van verenigingen en particulieren op.

Sinds maart 2015 is Fine-tuned lid van de Cultuurraad van Sint-Niklaas.

In september 2015 hadden we ons eerste concert in onze thuisstad Sint-Niklaas, in de Casino, ‘At the movies’.  Een heus spektakel van filmmuziek met beelden en choreografie erbij.

Begin jaar hebben we winterse concerten gebracht, op de klanken en sferen die je naar het hoge noorden brengen met een toepasselijke naam ‘Glow’.

Ons volgend project staat volledig in het teken van de smaak, dit concert zal plaatsvinden in November 2016.