Wie zijn we?

Fine-tuned werd begin 2014 in Sint-Niklaas opgericht onder impuls van dirigente Sofie Bauwens.

Een twintigtal enthousiaste zangers met diverse muzikale achtergrond brengen samen afwisselende, boeiende en sfeervolle muzikale projecten. Het plezier van samen musiceren tijdens repetities, uitvoeringen of activiteiten zoals ons jaarlijks koorweekend, vinden we daarbij even belangrijk als de muzikale kwaliteit. We vormen ook naast het podium een hechte groep wat we proberen vertalen in onze koorklank.

Sinds ons eerste concert ‘Feeling Good’ toonden we doorheen de jaren onze muzikale en organisatorische veelzijdigheid: lichtere popnummers van de jaren ’50 tot vandaag, recente Noor(d)se koormuziek, kerstmuziek, filmmuziek van de voorbije decennia, jazz, klassiek, musical tot een culinair en muzikaal meergangenmenu tijdens de week van de smaak.

Dit bracht ons naar podia in onder meer Antwerpen, Leuven, Axel (NL), Torhout, Schilde, Aarschot, Meerdonk, Dendermonde, Mechelen en uiteraard vooral in thuisbasis Sint-Niklaas (De Casino, Stadsschouwburg, diverse kerken). In 2017 deelde Fine-tuned het podium van Flagey in Brussel met het Vlaams Radio Koor en een aantal andere amateurkoren, onder leiding van de befaamde Amerikaanse componist en dirigent Eric Whitacre.

We werken bij onze projecten graag samen met andere verenigingen. Tussendoor luistert Fine-tuned op vraag van verenigingen, stad of particulieren ook diverse vieringen en evenementen op.

Ons vijfjarig bestaan vierden we in 2019 met een aperitiefconcert ‘Lente me’ in Meerdonk en Torhout, een samenwerking met Viva Voce in Dendermonde en een galaconert ‘Moments for Music’ met een harmonie in Schilde en Sint-Niklaas. Na een helaas verplichte pauze vliegen we er dit jaar weer in met dit kerstconcert.

Binnenkort 10 jarig bestaan, hier willen we een feest van maken, binnenkort meer!

Fine-tuned is lid van de cultuurraad van Sint-Niklaas.