Dirigent

Sofie begon op 7-jarige leeftijd een opleiding piano te Hamme. Ze kreeg les van Jan Van Elsacker en Els Swinnen en behaalde in 2005 haar diploma hogere graad met grote onderscheiding. Aan het Lemmensinstituut in Leuven behaalde ze haar eerste prijs notenleer en bachelor koordirectie bij o.a. Erik Van Nevel en Kurt Bikkembergs. In 2012 studeerde ze er af als Meester in de muziek, optie muziektherapie en verwierf ze het post-graduaat “muziek voor kinderen van 0 tot 4 jaar” aan de Lessius Hogeschool.

Hierna was zij vooral werkzaam als muziektherapeute en sinds oktober 2014 als lector muziek aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.

Sofie heeft jarenlange ervaring opgebouwd als zangeres, pianiste en (assistent) dirigente in de koorwereld, bij onder meer kamerkoor Cantatille en kamerkoor Muzenisse. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring als orgeliste, geeft initiatie-lessen, kleuter- en kindermuziek, privé-lessen piano en wordt geregeld gevraagd voor freelance-opdrachten.

Sinds 2014 is zij dirigente van Fine-tuned dat onder haar impuls opgericht werd en in november van datzelfde jaar werd ze ook dirigente van Vocaal Ensemble Similare uit Dendermonde.